A romlásnak indult almák felhasználásának remek módja. Én is ilyeneket használtam fel, így sajnos nem tudom megmondani, pontosan hány alma kell bele, rudanként kb. 2,5-3 nagy almát számoljunk.
- 1 csomag rétes (nyolc lapos)
- olvasztott vaj vagy margarin
- 5-6 db nagy alma
- maréknyi mazsola
- cukor, vaníliás cukor és fahéj (ízlés szerint)
- 2-3 marék zsemlemorzsa (vagy darált dió)
Mehet még bele citromhéj és kevés citromlé is, én ezt most kihagytam.
Az almát lereszeljük, ízesítjük a cukrokkal, fahéjjal és mazsolával, alaposan összekeverjük, kicsit állni hagyjuk.
Egy tiszta konyharuhát megnedvesítünk, kiterítjük a gyúrótáblára. Erre teszünk egy darab réteslapot, megkenjük vajjal, rátesszük a következő lapot, szintén megkenjük. Összesen négy lapot helyezünk így egymásra, a negyediket is megkenjük vajjal.
Az egyik végére halmozzuk az almás töltelék felét, amit előtte alaposan kinyomkodunk. Megszórjuk egy marék zsemlemorzsával a töltelékes kupac tetejét és mellette a tésztát, majd felcsavarjuk úgy, hogy a végeit kicsit behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Elkészítjük a másik rudat is.
Mindkét rudat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket alaposan megkenjük a maradék vajjal, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan szeleteljük, porcukorral meghintjük.
2 megjegyzés:
A rétes mindig jól jön!!!:))) Képzeld kaptam roló készítőt tegnap a vásárban, majd jelentkezem a képekkel!!!:))) Puszillak!!!:)))
Oké, várom a képeket! Nagyon örülök, hogy sikerült beszerezned! :) Puszi!
Megjegyzés küldése