Mivel én nagyon-nagyon szeretem Judit könyveit, receptjeit, műsorait, és még sosem csalódtam az általa ajánlott receptekben, egyértelmű volt, hogy hozok valami finomságot Tőle.
A blogomon külön Stahl címkével jelölöm Stahl Judittól vett receptjeimet, ajánlom mind a 4-et, ami eddig a blogomra felkerült! A bodzás eperlekvárnak úgyis mindjárt itt a szezonja, ki ne hagyjátok!
Ezúttal a turbó rakottkrumplit választottam, ami tényleg kb. 35 perc alatt megvan, semmi extra dolog nem kell hozzá, és nagyon-nagyon finom! A recept, a Gyorsan, valami finomat! c. szakácskönyvből való.
Hozzávalók:
- 4 nagyon nagy krumpli
- 2+2 gerezd fokhagyma
- 1 tk puha vaj
- 1 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt (füstölt)
- kb. 30 dkg parasztkolbász
- só, bors
- fél tk pirospaprika
- bő 2 dl tejszín (nem főző!)
- 4 db tojás
A krumplikat pucoljuk, karikázzuk és hideg vízben (ami épp ellepi) két gerezd pucolt fokhagymával és csipet sóval feltesszük főzni. Forrástól számítva 8 percig főzzük (nem kell, hogy teljesen puha legyen!).
A sütőt közben bekapcsoljuk, 220 fokra.
Egy 30x20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával.
A tejszínt elkeverjük a 4 egész tojással, sóval, borssal és pirospaprikával. Belereszeljük a sajtot is, elkeverjük.
A kolbászt felkarikázzuk.
A krumplit leszűrjük, majd a tepsibe tesszük, leöntjük a tejszínes keverékkel, rászórjuk a kolbászt és 10-12 perc alatt készre sütjük.
Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!