Többféle receptem is van erre a sütire, de a legfinomabb az, amit kollégám feleségétől kaptam. A recept Csömörről való, ahol köztudottan nagyon jól tudtak mindig is sütni az asszonyok. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 4 tojás sárgája
- 2 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 4 evőkanál tej
- csipet só
A töltelékhez:
- 4 tojás fehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Három részre osztjuk, hűvös helyre tesszük.
Amíg a tészta pihen a tojásfehérjét gőz fölött elektromos habverővel kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot, és tovább verjük. Amikor már kemény a cukros hab és ragacsos (akkor jó, ha közben fel is melegszik), hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és még egy kicsit verjük a habverővel.
Ezután a gombócokat egyenként nagyon vékonyra nyújtjuk, megkenjük a kókuszos töltelékkel, felcsavarjuk, és kb. ujjnyi vastagra szeleteljük, majd kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk (bár szerintem e nélkül is elég édes).