Nyáron mehet bele cukkini is, nagyon finom!
Hozzávalók:
- kb. 10 dkg füstölt szalonna
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 kg paprika
- fél kg paradicsom, vagy kb. fél liter házi paradicsomlé (télen)
- só
- 1 ek cukor
- 4-5 db debreceni kolbász (vagy virsli, vagy házi füstölt kolbász, vagy ezek keverve)
- 2 csésze rizs
- 1 ek zsír
Elkészítés:
A rizst jól megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a zsíron megpirítjuk, felöntjük 4 csésze hideg vízzel, és fedő alatt lassú tűzön készre pároljuk.
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, rávágjuk a szeletre vagy kockára vágott hagymát, kis idő múlva hozzátesszük kockára vágott paprikát. Sózzuk, majd addig dinszteljük, még jól össze nem esik. Ezután mehet rá a pirospaprika, a felkockázott paradicsom, a karikára vágott kolbász. A paradicsom savanyúságát ellensúlyozva kevés cukrot adunk hozzá. Jól összekeverjük, ha kell, még utánasózzuk, és fedő alatt készre főzzük és a rizzsel tálaljuk.