Nekem 15 db lett belőle, bár az eredeti recept 12 db-ra szól.
A recept Hargitai György A legjobb Muffinok c. könyvéből való.
Hozzávalók:
- 26 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 25 dkg eper
- 1 db tojás
- 18 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 dl tejföl
- 1 dl olaj
A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
Az epret megmossuk, apróra felkockázzuk és beleforgatjuk a lisztes keverékbe
A tojást a cukrokkal habosra keverjük gépi habverővel, majd hozzáadjuk a joghurtot, tejfölt és olajat is.
A tojásos masszába forgatjuk a lisztes epret, és papírkapszlikkal bélelt muffintepsibe adagoljuk.
A tetejüket vizes kanállal elegyengetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha teljesen kihűl, tálalás előtt tejszínhabbal és egy szem félbevágott eperrel díszítjük, de csak porcukorral megszórva vagy vaníliaöntettel is nagyon finom.