Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy néhány zsenge sárgarépát is adtam hozzá.
Hozzávalók:
- 40 dkg karalábé (részben sárgarépával helyettesítettem)
- 2 ek olaj vagy 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
Vajgaluskához:
- 1 tojás
- 3 dkg puha vaj
- liszt, amennyit felvesz
Tálaláshoz: tejföl
A karalábét megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, vagy felkockázzuk, és forró zsiradékon, megsózva puhára pároljuk fedő alatt.
Megszórjuk a lissztel, pár percig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel.10-15 percig főzzük.
A vajgaluskához a tojást a vajjal alaposan kikeverjük, majd a lisztet hozzáadva keményebb galuskatésztát készítünk belőle (én csak egy villával dolgozom össze). A galuskát kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére kész is.
A leveshez a legvégén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, tálaláskor pedig tejfölt kínálunk hozzá.