Ezt a receptet választottam, és nem csalódtam, nagyon-nagyon finom! Nem rég sült ki, de már 3 db a pocakomban pihen. :D
Ilyen esős, sötét, borús időben igazán melegséget árasztó finomság. :)
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 50 dkg finomliszt (nálam kb. 8 dkg teljes kiörlésű tönköly is került bele)
- 20 dkg puha vaj (nem margarin!)
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 ek tejföl
- 1 dl tej
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- nutella a töltelékhez
- 1 tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukor egy részével langyos tejben elkeverve felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalójával jól kidagasztjuk (én robotgéppel dolgoztam), madj meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát 4 részre osztjuk. Az egyikből kb. 30 cm átmérőjű kört nyújtunk, félretesszük, majd kinyújtjuk a következőt. Ezt megkenjük nutellával, ráhelyezzük az előzőleg kinyújtott másik lapot, 12 cikkre vágjuk, a cikkek vastagabbik végéhez kiskanál segítségével nutellát halmozunk. Egyesével feltekerjük a cikkeket (vastagabb végén kezdve), majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással, és szép ropogosóra sütjük.
A másik két tésztagombóccal ugyanígy járunk el.