Klasszikus recept, mutatós és nagyon finom. Nagyobb ünnepekkor sokszor szoktuk sütni.
Kicsit pepecselős, de higgyétek el, megéri babrálni vele. :)
És bizony ez már a 200. bejegyzés a blogon...hamarosan jön egy kis játék ennek örömére! :)
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 6 tojás
- 6 ek langyos víz
- 20 dkg liszt
- 2 dkg sütőpor
- csipet só
- 2 ek cukrozatlan kakaópor + 2 ek langyos víz
Krémhez:
- 2,5 dl tej
- 2,5 kanál liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
Díszítéshez:
- 10 dkg étcsoki
- 5-6 dkg vaj
- kókuszreszelék
A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, sót és tovább keverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Kétfelé szedjük a tésztát, az egyikhez hozzáadjuk a kakaót és még két evőkanál vizet.
A tojásfehérjéből először csak 3-at verünk fel, óvatosan beleforgatjuk a fehér tésztába, majd kikent, lisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük, készre sütjük.
Amíg sül, felverjük a másik 3 fehérjét habnak, beleforgatjuk a barna tésztába, majd ezt is megsütjük.
Miután kihűltek a piskóták kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel.
1-1 barna és fehér korongot összeragasztunk a krémmel, az oldalát is bekenjük vékonyan, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A tetejére csokimázat teszünk, amihez a csokit és vajat gőzfürdő felett olvasztjuk össze.