2013. július 27., szombat

Paradicsomos sajtos csirkemell

Nagyon egyszerű, könnyű nyári étel.
A kertünkben szedett paradicsommal készítettem, ami olyan finom édes volt, hogy Ádám először azt hitte, barackos-sajtos csirkét készítettem. :)



Hozzávalók:

  • csirkemell
  • sajt (én most lapka sajtot használtam)
  • paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés olaj

A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon fehéredésig elősütjük mindkét oldalukat. A húst tepsire sorakoztatjuk, a megmaradt olajat a tepsibe öntjük.
A paradicsomot felkarikázzuk és minden hússzeletre teszünk belőle, végül a vékony szeletekre vágott sajttal befedjük.
Forró sütőbe dugjuk, és addig sütjük, míg a sajt a tetején megpirul.
Mi krumplipürével ettük, szerintem nagyon passzol hozzá. :)


2013. július 25., csütörtök

Egyszerű tésztasaláta

A nyáron grillezett húsok mellé kitűnően passzol, de a nyári nagy melegben önálló fogásként is megállja a helyét.
Sok receptet elolvastam, aztán végül abból készült, ami otthon volt. :)
Az öntettel lehet variálni: én nem szeretem, ha nagyon majonézes, inkább a lágyabb tejfölt részesítem előnyben, de kik-ki ízlése szerint tehet bele több/kevesebb majonézt és fűszereket.
Savanyú uborkát, hagymát is tehetünk bele.
Az általam megadott zöldség mennyiségek csak irányadóak, bátran variálhatunk vele.

Szinte minden játékról lemaradtam mostanában, sokról utólag értesültem, annyira le vagyok maradva a blogok olvasásával is….hiába, csak nem akar szaporodni az a fránya szabadidő…Most viszont még épp időben jelentkezem ezzel a recepttel Hankka blogszülinapi játékára!

Hankka! A blogod nagyon szeretem, további sok-sok klassz receptet, gyönyörű fotókat, fantasztikus ízeket és óriási rajongótábort kívánok! Leld örömöd a blogolásban még nagyon sokáig! :) Találkozunk a virtuális batyus bulin! ;)


Hozzávalók:

  • 25-30 dkg tészta (lehetőleg csavart, mert abba jól bele tud „cuccanni” az öntet)
  • 2 marék zöldborsó
  • két marék felkockázott répa
  • 1-2 db paprika (én sima paprikát használtam, de a kápia vagy kalifornia paprika még jobb)
  • fél doboz kukoricakonzerv
  • 2 db keményebb paradicsom
  • gépsonka
  • 2 db kisdobozos tejföl
  • 4 ek majonéz (ízlés szerint)
  • 2-3 kávéksanál mustár (ízlés szerint)
  • só, bors, cukor ízlés szerint

A borsót és répát enyhén megsózzuk és vízgőz felett megároljuk, lehűtjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, szinte teljesen kihűtjük.
A paprikát és a sonkát apró kockára vágjuk. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot kimagozzuk, a húsát felkockázzuk.
A tejfölt a majonézzel, mustárral és a fűszerekkel kikeverjük.
Mindent összekeverünk és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek (bár én frissen is ettem belőle, és úgy is nagyon finom volt).


2013. július 21., vasárnap

Meggyes pite

Ezúttal Horváth Ilona receptjét próbáltam ki a meggyes sütihez, nem csalódtam. :)


Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor (nem szerepel az eredeti receptben)
  • 80 dkg meggy (kevesebb is elég, kevés a tészta!)
  • 8-10 dkg porcukor

A puha vajat a cukor felével és csipet sóval habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is.
A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, a vajas tojáshoz forgatjuk óvatosan.
Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük, és kikent tepsibe simítjuk.
A meggyet kimagozzuk, a porcukorral összekeverjük, kinyomkodjuk és a tészta tetejére szórjuk, majd készre sütjük.
Langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...