A nyáron grillezett húsok mellé kitűnően passzol, de a nyári nagy melegben önálló fogásként is megállja a helyét.
Sok receptet elolvastam, aztán végül abból készült, ami otthon volt. :)
Az öntettel lehet variálni: én nem szeretem, ha nagyon majonézes, inkább a lágyabb tejfölt részesítem előnyben, de kik-ki ízlése szerint tehet bele több/kevesebb majonézt és fűszereket.
Savanyú uborkát, hagymát is tehetünk bele.
Az általam megadott zöldség mennyiségek csak irányadóak, bátran variálhatunk vele.
Szinte minden játékról lemaradtam mostanában, sokról utólag értesültem, annyira le vagyok maradva a blogok olvasásával is….hiába, csak nem akar szaporodni az a fránya szabadidő…Most viszont még épp időben jelentkezem ezzel a recepttel
Hankka blogszülinapi játékára!
Hankka! A blogod nagyon szeretem, további sok-sok klassz receptet, gyönyörű fotókat, fantasztikus ízeket és óriási rajongótábort kívánok! Leld örömöd a blogolásban még nagyon sokáig! :) Találkozunk a virtuális batyus bulin! ;)
Hozzávalók:
- 25-30 dkg tészta (lehetőleg csavart, mert abba jól bele tud „cuccanni” az öntet)
- 2 marék zöldborsó
- két marék felkockázott répa
- 1-2 db paprika (én sima paprikát használtam, de a kápia vagy kalifornia paprika még jobb)
- fél doboz kukoricakonzerv
- 2 db keményebb paradicsom
- gépsonka
- 2 db kisdobozos tejföl
- 4 ek majonéz (ízlés szerint)
- 2-3 kávéksanál mustár (ízlés szerint)
- só, bors, cukor ízlés szerint
A borsót és répát enyhén megsózzuk és vízgőz felett megároljuk, lehűtjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, szinte teljesen kihűtjük.
A paprikát és a sonkát apró kockára vágjuk. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot kimagozzuk, a húsát felkockázzuk.
A tejfölt a majonézzel, mustárral és a fűszerekkel kikeverjük.
Mindent összekeverünk és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek (bár én frissen is ettem belőle, és úgy is nagyon finom volt).