Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg puha, enyhén folyós vaj (olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)
- 1 kávéskanál sütőpor
- 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 15 dkg joghurt
- csipet só
Töltelék:
- 10 dkg cukor
- 2 kávéskanál fahéj
Tetejére:
- 4 ek tejszín
- 2 ek barna cukor (nálam nádcukor)
A sütőt előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit 3 ek vaj kivételével összedolgozzuk: először a száraz hozzávalókat leverjük össze, majd gyorsan összegyúrjuk a tejjel, vajjal, joghurttal.
A tésztát kb. 30x20-as téglalap méretűre nyújtjuk, megkenjük a 3 ek vajjal, megszórjuk a cukor és fahéj keverékével, feltekerjük, és 12 db vastagabb csigát vágunk belőle (nekem 13 lett).
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét megkenjük a tejszín és a barna cukor keverékével. Nekem mindegyik csigára kb. fél kanállal jutott.
Ezután készre sütjük.
Porcukor nem kell rá, de így szebb, ezért cseppet én meghintettem.
2 megjegyzés:
Szia kedves Ditti! fahejas csigat már én is sütöttem, csak más recept alapján. Nekem a tiéd jobban bejön, és szerintem szívesbben fogom a te recepteted hasznűlni, gyorsabbnak és egyszerűbbnek is tűnik, vagy is az is:-).köszi:-)
Kedves Anita! sok sikert hozzá, nagyon finom, nem fogod megbánni. Mondjuk nekem elsőre nem sikerült, mert sajnos nem hittem Juditnak, és változtattam az arányokon....De ha betartod a receptet, tuti siker!
Megjegyzés küldése