Annyira finom lett, és olyan hamar elfogyott, hogy nem is volt időm normálisan lefotózni. Szebb (mit szebb, gyönyörű!) képeket Hankkánál nézegethettek. :)
És bár a szilva szezon már rég véget ért, azért a fagyasztott szilva vagy a befőtt is megteszi szerintem, ha ezt a sütit készítitek el. :)
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1/2 citrom leve
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- maréknyi zsemlemorzsa
- szilva (magozva, felezve)
A tészta hozzávalóit a tojást és tejfölt kivéve elmorzsoljuk, majd hozzáadva a lazán felvert tojást és tejfölt tésztává gyúrjuk. Kevés tojást tegyünk félre a kenéshez. A tésztát hűtőbe tesszük.
A töltelékez a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a citrom levét.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, végül laza mozdulatokkal a diós masszához keverjük.
A tészta 2/3-át kikent tepsibe nyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük egymás mellé a szilvákat, majd rásimítjuk a tojásos habot. A maradék tésztát is kinyújtjuk, kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk és a sütemény tetejére helyezzük rácsosan. A tetejét a félretett tojással lekenjük, előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.