Csak annyit változtattam, hogy nekünk volt kész, megfőzött bulgur a hűtőben előző napról, így a zöldséget és a húst pici vízzel teljesen készre pároltam és a végén forgattam bele a bulgurt.
Hozzávalók:
- fél db csirkemell csíkokra vágva
- fél db brokkoli rózsáira szedve
- 1 közepes sárgarépa vékonyra gyalulva (zöldséghámozóval vágjuk vékony csíkokra)
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 lilahagyma vékonyra szeletelve
- 1 mk kurkuma
- 1 mk őrölt curry
- só, bors
- olívaolaj
- 1 csésze (2,5 dl) bulgur
- 2 csésze víz
Elkészítés:
A csirkemellet az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk először a zúzott fokhagymát, majd a többi zöldséget és a fűszereket, fedő alatt kicsit pároljuk.
Hozzáadjuk a bulgurt és a vizet, összeforgatjuk, és fedő alatt addig főzzük, míg a bulgur teljesen megpuhul.
Nagyon finom és egészséges egytálétel.
Én wokban készítettem, és nagyon hamar elkészült.