Hozzávalók:
- 3 egész tojás + 1 tojás fehérje
- 1 bögre barna cukor
- csipet só
- 3 bögre liszt (1 bögre rétes liszt, 2 bögre finom liszt)
- fél bögre tej (plusz egy kicsi)
- fél bögre olaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
Közepére:
- 3 púpozott evőkanál Nutella
- 6 db + 2 db puha mini banán (kb. 4-4,5 normál banánnak felel meg)
A tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a fél bögre tejet és olajat, valamint a sütőport és szódabikarbónát. Elég sűrű masszát kell kapni, hogy a tökteléket majd könnyen rá lehessen kenni, és ne süllyedjen el benne a banános massza.
6 db mini banánt megpucolunk, és nagyobb darabokba törve egy tálba tesszük a Nutellával együtt, a habverővel kikeverjük. Nem lesz sima, de nem is kell, úgy jó, ha banándarabos marad.
Egy mélyebb falú tepsit kikenünk zsírral vagy vajjal, belesimítjuk a tészta kb. 2/3-át. Rákenjük a Nutellás banánt, majd még 2 db banánt rákarikázunk. A maradék tésztához adunk egy kis tejet, hogy hígabb legyen, és könnyebben bevonja a banános réteget. Ráöntjük a sütire, majd szinte végig takaréklángon készre sütjük. Ne süssük nagy lángon, mert akkor az alja hamar megéghet.
Tűpróbát nem tudunk végezni, mert a Nutella ragad, de amikor a teteje már szilárd és kis színt kapott, akkor kész.
Rácsra téve kihűtjük a tepsiben, szeleteljük és porcukorral megintve tálaljuk.