Tartalomjegyzék

2015. május 17., vasárnap

Turbó rakott krumpli- Stahl recept

Vöröskaktusz lett a házigazdája a 10. szakácsmustra kiírásnak, ahol ezúttal Stahl Judit került sorra.
Mivel én nagyon-nagyon szeretem Judit könyveit, receptjeit, műsorait, és még sosem csalódtam az általa ajánlott receptekben, egyértelmű volt, hogy hozok valami finomságot Tőle.
A blogomon külön Stahl címkével jelölöm Stahl Judittól vett receptjeimet, ajánlom mind a 4-et, ami eddig a blogomra felkerült! A bodzás eperlekvárnak úgyis mindjárt itt a szezonja, ki ne hagyjátok!

Ezúttal a turbó rakottkrumplit választottam, ami tényleg kb. 35 perc alatt megvan, semmi extra dolog nem kell hozzá, és nagyon-nagyon finom! A recept, a Gyorsan, valami finomat! c. szakácskönyvből való.


Hozzávalók:

  • 4 nagyon nagy krumpli
  • 2+2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk puha vaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt (füstölt)
  • kb. 30 dkg parasztkolbász
  • só, bors
  • fél tk pirospaprika
  • bő 2 dl tejszín (nem főző!)
  • 4 db tojás

A krumplikat pucoljuk, karikázzuk és hideg vízben (ami épp ellepi) két gerezd pucolt fokhagymával és csipet sóval feltesszük főzni. Forrástól számítva 8 percig főzzük (nem kell, hogy teljesen puha legyen!).
A sütőt közben bekapcsoljuk, 220 fokra.
Egy 30x20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával.
A tejszínt elkeverjük a 4 egész tojással, sóval, borssal és pirospaprikával. Belereszeljük a sajtot is, elkeverjük.
A kolbászt felkarikázzuk.
A krumplit leszűrjük, majd a tepsibe tesszük, leöntjük a tejszínes keverékkel, rászórjuk a kolbászt és 10-12 perc alatt készre sütjük.
Tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!