2013. április 8., hétfő

Sajtos csirkemell

Néha a legegyszerűbb receptek a legfinomabbak.
Barátnőmnél ettem ilyet először, szerelem volt első kóstolásra.


Hozzávalók:
  • csirkemell
  • (fehér)bors
  • liszt
  • tojás 
  • reszelt sajt (trappista)
  • vaj
Egy tepsit kikenünk vajjal.
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
A tetejére vajat morzsolunk, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Krumplipüré és barackkonzerv illik mellé, de savanyúsággal is nagyon finom.
Ha kicsi a tepsi és sok a csirkemell, több rétegben is egymásra helyezhetjük a hússzeleteket.


8 megjegyzés:

Belli írta...

Nagyon jól néz ki!Én is szeretem az ilyen húsit!Már megint "éhesen" kell lefeküdnöm...:))

Horváth Emerencia írta...

Rendszeresen olvasom bejegyzéseidet, tudom, hogy segítséget nyújt a konyhámban, köszönöm a receptet!

Ditti írta...

Belli: ha azt mondom örülök, az szemétség? :D
Emerencia: igazán örülök, hogy tudok számodra jó receptekkel szolgálni! Ezt a husit mindenképp érdemes kipróbálni: elronthatatlan, és egyszerűségében nagyszerű! :)

Flóra írta...

Liza egyik kedvence a sajtos husi, de így még nem csináltam! Én tejfölbe reszelek jó sok sajtot, só pici, bors, liszt...de másféle fűszereket is szoktam belecsempészni...kakukkot, bazsalikomot...stb. Ezt kanalazom a husira és szét kenem a tetején...
Puszika

Belli írta...

Ditti!Jót nevettem,most olyan voltál ,mint a hozzám legközelebb állok:))
Ja és igen !"szemétség":))))))))Puszi

Ditti írta...

:-) Puszi neked is!

Névtelen írta...

A sütés elején nem kell letakarni a tespsit? Éva

Ditti írta...

De, az elején érdemes letakarni,és a végén rápirítani sajtot. (Bár van, hogy egyáltalán nem takarom le, nagyon hamar megsül.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...