2012. december 27., csütörtök

Aszalt szilvával töltött pulykamell villámgyorsan

A receptet a TV2 Napló c. műsorában láttam, és mivel maradt 3 szelet pulykamellem, kipróbáltam. :)
Nagyon-nagyon egyszerű, mégis különleges, ünnepi lett az eredmény. Kezdő konyhatündéreknek is biztos siker. :)
Az eredeti receptben egyébként csirkemellel készült.


Hozzávalók:
  • pulykamell
  • bacon
  • só, bors
  • aszalt szilva
  • vörösbor
  • cukor
Az aszalt szilvát annyi borral, ami ellepi és kevés cukorral pár percig főzzük.
Közben a pulykamelleket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Az aszalt szilvát botmixerrel pürésítjük.
Egy alufóliára egyesével kiterítjük a szeleteket, megkenjük az aszalt szilvás péppel, bacont teszünk rá, felcsavarjuk, és alufóliába csomagoljuk "szaloncukor-szerűen".
Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és készre sütjük (ha könnyen bele tudjuk szúrni a kést, kész).



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...