2012. június 10., vasárnap

Diós-cseresznyés bögrés süti

Ez az egyszerű bögrés süti saját kútfőből készült, amit szombaton készítettem először. És ma újból...nagyon finom...:)
A ropogós cseresznyék, melyek a tésztába kerültek, pénteken még a fán mosolyogtak!


Hozzávalók a tésztához:

  • 1 csapott bögre darált dió
  • 2 csapott bögre liszt (ebből 1,5 bögre finomliszt, 0,5 bögre rétes-liszt)
  • 1 csapott bögre cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg olvasztott margarin (diónyi darabokra vágva kb. egy bögrényi)
  • 2 db egész tojás
  • 1-1,5 bögre tej (liszt minőségétől, tojás méretétől függen)
  • csipet só
  • 3 marék cseresznye
  • 2,5 dl-es bögre
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.
A diót, lisztet, cukrokat, sütőport, szódabikarbónát, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, tojásokat és a tejet, alaposan összekeverjük, végül a cseresznyét is beleforgatjuk. Kikent tepsibe öntjük, előmelegített sütőben készre sütjük. Tepsiméret: 33x23 cm. 

Ha kihűlt (vagy már legalább langyos :) ), szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól kitaláltad, én meg megsütöttem... Siker volt! Holnapután sütök megint! :)Üdv, Anita

Ditti írta...

De jó! Nagyon köszönöm a visszajelzést! :) Örülök, hogy ízlett! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...