2018. november 1., csütörtök

Lecsó rizzsel

Ahogy én készítem. :)
Nyáron mehet bele cukkini is, nagyon finom!



Hozzávalók:
  • kb. 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika
  • fél kg paradicsom, vagy kb. fél liter házi paradicsomlé (télen)
  • 1 ek cukor
  • 4-5 db debreceni kolbász (vagy virsli, vagy házi füstölt kolbász, vagy ezek keverve)
  • 2 csésze rizs
  • 1 ek zsír

Elkészítés:
A rizst jól megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a zsíron megpirítjuk, felöntjük 4 csésze hideg vízzel, és fedő alatt lassú tűzön készre pároljuk.
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, rávágjuk a szeletre vagy kockára vágott hagymát, kis idő múlva hozzátesszük  kockára vágott paprikát. Sózzuk, majd addig dinszteljük, még jól össze nem esik. Ezután mehet rá a pirospaprika, a felkockázott paradicsom, a karikára vágott kolbász. A paradicsom savanyúságát ellensúlyozva kevés cukrot adunk hozzá. Jól összekeverjük, ha kell, még utánasózzuk, és fedő alatt készre főzzük és a rizzsel tálaljuk.




4 megjegyzés:

nikkolayebba írta...

I'm often to running a blog and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and preserve checking for brand spanking new information. online casino slots

teller-cake írta...

Oh, egy kis napsütés a novemberi tányéron. 🙂

Barbara írta...

Köszönöm szépen! :)

jamesfo8376 írta...

Nice post. I be taught something tougher on completely different blogs everyday. It is going to all the time be stimulating to learn content material from other writers and observe slightly one thing from their store. I’d prefer to use some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing. play casino

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...