2018. november 1., csütörtök

Lecsó rizzsel

Ahogy én készítem. :)
Nyáron mehet bele cukkini is, nagyon finom!



Hozzávalók:
  • kb. 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika
  • fél kg paradicsom, vagy kb. fél liter házi paradicsomlé (télen)
  • 1 ek cukor
  • 4-5 db debreceni kolbász (vagy virsli, vagy házi füstölt kolbász, vagy ezek keverve)
  • 2 csésze rizs
  • 1 ek zsír

Elkészítés:
A rizst jól megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a zsíron megpirítjuk, felöntjük 4 csésze hideg vízzel, és fedő alatt lassú tűzön készre pároljuk.
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, rávágjuk a szeletre vagy kockára vágott hagymát, kis idő múlva hozzátesszük  kockára vágott paprikát. Sózzuk, majd addig dinszteljük, még jól össze nem esik. Ezután mehet rá a pirospaprika, a felkockázott paradicsom, a karikára vágott kolbász. A paradicsom savanyúságát ellensúlyozva kevés cukrot adunk hozzá. Jól összekeverjük, ha kell, még utánasózzuk, és fedő alatt készre főzzük és a rizzsel tálaljuk.




3 megjegyzés:

Nikolay ebardeev írta...

I'm often to running a blog and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and preserve checking for brand spanking new information. online casino slots

teller-cake írta...

Oh, egy kis napsütés a novemberi tányéron. 🙂

Barbara írta...

Köszönöm szépen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...