2012. augusztus 4., szombat

Őzgerinc

Szintén mama féle recept, bátyám régi nagy kedvence...nem fogjátok megbánni, ha kipróbáljátok. :)


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 4 egész tojás 
  • 1 dl olaj
  • 1 dl langyos víz 
  • 26 dkg porcukor 
  • 26 dkg liszt 
  • 7-8 gramm sütőpor (1 cs.) 
  • csipet só 
  • 2 kanál kakaó + 2 kanál langyos víz a barna tésztához 
Krémhez:
  • 25 dkg margarin 
  • 25 dkg porcukor 
  • 1 csomag vaníliás puding 
  • ½ liter tej
Bevonáshoz:
  • tortabevonó 
  • vaj 
Először a tojásokat a porcukorral, majd az olajat, vizet és sót is hozzáadva habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kétfelé szedjük, az egyikbe beleszitálunk 2 kanál kakaót és hozzáadunk 2 kanál langyos vizet.
Kizsírozott és liszttel megszórt őzgerincformában, mérsékelt hőfokon megsütjük a fehér és a barna tésztát külön-külön (kb. 25 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját). Kiütjük a formából a tésztát, kihűtjük, majd hosszában mindkettőt 3-3 részre vágjuk, a „közepüket kicseréljük”, megkenjük a krémmel.
Kívül leöntjük a tortabevonóból és vajból készült mázzal. Ha megdermedt a csoki, szeletelhetjük.

A krémhez a pudingot főzzük meg a tejben, teljesen hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és alaposan keverjük ki a habverővel.


3 megjegyzés:

VRJúlia írta...

Fincsi, és jóképű.(Felénk is készítik.)

Névtelen írta...

Érdekesen vágtad el. Anyukám felszeleteli és váltogatva ragasztja össze. A kakaós viszont mindig alacsonyabb lesz, de úgy látom ennél a verziónál nem baj. Ajánlani fogom Anyunak is, hogy szeletelje!:) Köszi az ötletet!:)

Ditti írta...

A méteres kalácsot szokták úgy vágni, ahogy te írod, én még olyat sosem készítettem, pedig az is írtó guszta! Érdekes, a kakaós nekem is mindig kicsit alacsonyabbra sikerül. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...