2016. február 1., hétfő

Dán fahéjas csiga (Stahl recept)

Ismét Stahl Judit, nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom.  És nagyon puha, és nagyon fahéjas, és nem lehet abbahagyni. :)



Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg puha, enyhén folyós vaj (olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg joghurt
  • csipet só

Töltelék:

  • 10 dkg cukor
  • 2 kávéskanál fahéj

Tetejére:

  • 4 ek tejszín
  • 2 ek barna cukor (nálam nádcukor)

A sütőt előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit 3 ek vaj kivételével összedolgozzuk: először a száraz hozzávalókat leverjük össze, majd gyorsan összegyúrjuk a tejjel, vajjal, joghurttal.
A tésztát kb. 30x20-as téglalap méretűre nyújtjuk, megkenjük a 3 ek vajjal, megszórjuk a cukor és fahéj keverékével, feltekerjük, és 12 db vastagabb csigát vágunk belőle (nekem 13 lett).
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét megkenjük a tejszín és a barna cukor keverékével. Nekem mindegyik csigára kb. fél kanállal jutott.
Ezután készre sütjük.
Porcukor nem kell rá, de így szebb, ezért cseppet én meghintettem.

2 megjegyzés:

Anita Veress írta...

Szia kedves Ditti! fahejas csigat már én is sütöttem, csak más recept alapján. Nekem a tiéd jobban bejön, és szerintem szívesbben fogom a te recepteted hasznűlni, gyorsabbnak és egyszerűbbnek is tűnik, vagy is az is:-).köszi:-)

Ditti írta...

Kedves Anita! sok sikert hozzá, nagyon finom, nem fogod megbánni. Mondjuk nekem elsőre nem sikerült, mert sajnos nem hittem Juditnak, és változtattam az arányokon....De ha betartod a receptet, tuti siker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...