2015. február 18., szerda

Zserbó apróban

A receptet Gesztenye blogján találtam, nagyon-nagyon finom és egyszerűen elkészíthető süti, és sokáig elálló (lenne, ha nem falnánk fel villámgyorsan). Csak ajánlani tudom. :)


Hozzávalók:
  • 20 dkg vaj,
  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
töltelékhez:
  • 7 dkg darált dió,
  • kb. két ek. sárgabaracklekvár
  • étcsokoládé a díszítéshez.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
Ezután kis golyókat formálunk belőle, közepét benyomkodjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
A lekvárt elkeverjük a dióval, ezzel töltjük a kis üregeket, majd nagyon halványra sütjük.
Amikor kihűltek, olvasztott csokival díszítjük.



2 megjegyzés:

Zsuzsanna Palmai írta...

Ditti!
Örülök, hogy ízlett :-)
Gesztenye

teller-cake írta...

De jól néz ki!!! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...