2014. október 22., szerda

Norvég almatorta

Még a nyáron készült, de elmaradt a feltöltése.
Mivel ilyenkor ősszel úgyis olcsón lehet kapni az almát, épp kapóra jöhet ez a recept nektek, ha valami finom, egyszerű és könnyen elkészíthető finomságra vágytok.
A recept Évától, a Takarékos konyha blogról való.


Hozzávalók:

  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 db alma

Szóráshoz:

  • 12 g cukor
  • 2 g fahéj

A margarint a cukrokkal, és a csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat egyesével, a citromhéjat, és amikor szép habos, beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy tortaformát (én tepsit használtam) kikenünk margarinnal, vagy sütőpapírral kibéleljük az alját. Belesimítjuk a masszát, majd a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát állítva a masszába nyomkodjuk.
A tetejét a fahéjas cukorral megszórjuk és készre sütjük.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Szinte érzem a finom alma és fahéj illatát. Örülök hogy elkészítetted.

Vanilin írta...

Almás sütit akarok sütni. Nem is keresgélek tovább. Elkészítem, biztos finom! :)

Ditti írta...

Bizony Éva, nagyon finom volt az illata és az íze is! :)
Vanilin: Próbáld ki bátran, nem fogsz csalódni! És majd írd meg, hogy sikerült. :)

George71 írta...

Nekem téli reggeleken a teázás jutott eszembe, a két kolléganővel.. Finom fahéjas, szilvás teák... finom sütik..jó hangulat - Erzsi, Ditti..

annalíz írta...

Köszi, vittem !

Ditti írta...

Ne is mondd Gyuri, úgy hiányzik Erzsi. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...