2012. szeptember 19., szerda

Vaníliás koszorú

Finom, omlós, olcsó és nagyon sokáig elálló aprósütemény.
Kicsit babramunka az elkészítése, de az idegtépő hétköznapok során kimondottan jó szórakozás a sütiket szaggatni, majd ragasztgatni- legalább is nekem elég szórakoztató tud lenni. :)


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 60 dkg liszt 
  • 25 dkg cukor 
  • 15 dkg zsír 
  • fél csomag sütőpor 
  • fél dkg élesztő 
  • 3 tojás sárgája 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • citromhéj 
  • pici só 
  • tej az összeállításhoz 
Tetejére:
  • tojásfehérje 
  • durvára vágott dió (esetleg nagy szemű cukor)
Összeállításhoz:
  •  lekvár (lehet sűrűbb barack lekvár, szilva lekvár, ribizli lekvár stb.)
Tetejére:
  • vaníliás porcukor
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (az élesztőt elég belemorzsolni, nem kell felfuttatni), vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, világosra sütjük.
A tészta ne legyen túl puha, mert akkor sülés közben könnyen eldeformálódhatnak.

A felső, lyukas virágokat tojásfehérjébe, majd dióba mártjuk, és így sütjük meg.

Ha megsült, lekvárral összeragasztjuk, és legalább 1 napig állni hagyjuk. Fogyasztás előtt tetejüket vaníliás porcukorral megszórjuk.

2 megjegyzés:

Sebbi írta...

Erről a sütiről mindig az fog eszembe jutni, amikor kis kölkökként mentünk Bükfürdőre nyaralni, és ebből vittünk egy hatalmas adagot az egész hétre, mert valóban sokáig eláll (_8(I)

Ditti írta...

Meg sajtos perecet. :D Aztán a felét hazavittük, mert a strandon a kürtős kalács vonzóbb volt. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...