2017. február 14., kedd

Tökfőzelék

A tökfőzelék nem tartozik a kedvenceim közé, de mivel fontos, hogy az alap dolgok felkerüljenek ide (különös tekintettel arra, hogy Bátyámnak segítséged ad, mióta egyszemélyes háztartást vezet :) ), így hát lejegyzem.

A legegyszerűbb formában készítem.


Hozzávalók:

  • gyalult tök (lehet fagyasztott is)
  • kapor
  • ecet
  • tej
  • liszt
  • kevés zsír

A tököt felöntjük vízzel, adunk hozzá sót, sok kaprot és kevés ecetet.
Forrástól számítva addig főzzük, míg megpuhul, ez ha zsenge a tök, csupán pár perc.
Kevés zsíron a liszttel rántást készítünk, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a már puha tökhöz.
Tejjel és kevés liszttel habarást készítünk, ezt is hozzáadjuk. Felforraljuk és készen is van.
Ha szükséges adjunk még hozzá ecetet, de én inkább tálaláskor kínálom hozzá, mert így mindenki annyit tehet bele, ahogy szereti.





1 megjegyzés:

Erika írta...

Nálunk most a télen kimaradt a tökfőzelék. Tavaly előtt sokat raktam el a fagyóba, így elég sokszor kellett főznöm. Nagyon szeretem pedig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...