A krém nekünk mindig sok bele, így én most csak a 3/4-ét készítettem el és pont elég lett.
Viszont ha a teljes mennyiségből készítitek a krémet és marad belőle, nagyon finom szendvicsre, mint sajtkrém.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 kis doboz tejföl kb. ¾-e
- csipet só
- 4 db tojás sárgája (3 db)
- 4 kanál liszt (3 kanál)
- 3 dl tej (2,5 dl)
- 20 dkg vaj/margarin (15 dkg)
- 15 dkg reszelt sajt (12 dkg)
- tejföl
- só
Forgatáshoz:
Ezután nagyon vékonyra nyújtjuk, kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, zsírozott tepsibe sorakoztatjuk, tojás sárgájával megkenjük a tetejüket és készre sütjük (kicsit össze fog ugrani sütés közben).
A krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és még egy kis tejet, és ezt is jól elkeverjük. Felengedjük a maradék tejjel, állandó kevergetés közben felforraljuk, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint, a sajtot és annyi tejfölt, hogy jó kenhető krémet kapjunk. Ízlés szerint sózzuk.
A korongokat megkenjük a krémmel, és az oldalukat reszelt sajtba hempergetjük.
- kb. 15 dkg reszelt sajt
Ezután nagyon vékonyra nyújtjuk, kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, zsírozott tepsibe sorakoztatjuk, tojás sárgájával megkenjük a tetejüket és készre sütjük (kicsit össze fog ugrani sütés közben).
A krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és még egy kis tejet, és ezt is jól elkeverjük. Felengedjük a maradék tejjel, állandó kevergetés közben felforraljuk, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint, a sajtot és annyi tejfölt, hogy jó kenhető krémet kapjunk. Ízlés szerint sózzuk.
A korongokat megkenjük a krémmel, és az oldalukat reszelt sajtba hempergetjük.
8 megjegyzés:
Mostanában nagyon kedvelem a sós sütiket! Köszönöm!
Ez csudi jó!!Köszönöm a receptet!!!!
Nagyon szívesen! Remélem kipróbáljátok és beszámoltok róla! :)
Ezt mentettem, mert imádom az ilyen sós-krémes sütiket!!!:))) Köszönöm Ditti és szép napot!!!:)))
Nem az az a "Szakállas pogácsa", vagy az más? Mindenesetre istenien néz ki! :)
Én is szakállas pogácsaként ismerem, bárhogy hívják is, nagyon guszta! :)
Teller-cake, Hankka: most hogy utánanéztem, valóban, szakállas pogácsa néven is fut (én még így nem hallottam). :) A címben is javítottam, hogy egyértelmű legyen azoknak is, akik meg csak úgy ismerik. Köszi az észrevételt!
És köszönöm a dicsérő szavakat is! :)
Ó, ezt a pogácsát nagyon imádom, szoktam is készíteni, csak az enyém élesztős recept.
Megjegyzés küldése