Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 16 dkg hideg vaj
- 7,5 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
Összeállításhoz:
- málnalekvár, vagy egyéb lekvár
- étcsoki, fehércsoki, olaj
A lisztet a felkockázott vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Ezután fél órát a hűtőben pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, karikával kiszaggatjuk, világos színűre sütjük (ha az alja rózsaszín, már jó), megvárjuk, míg kihűlnek teljesen. Málnalekvárral (én házit használtam) megtöltjük a korongokat.
Én ezután egy napot hagytam hűvös helyen pihentettem a tésztát, hogy a lekvárt jól beigya, és ne essen szét a csokibevonás közben.
A csokikat vízgőz fölött kevés olajjal megolvasztjuk, ezzel vonjuk be az islereket. Ha megdermedt a csokiréteg, ellentétes színű csokival díszítjük, csíkokat rajzolva rá.
Én 5 cm átmérőjű kiszúrót használtam (sütés után 5,5 cm átmérőjűre nőttek), és így lett 24 db isler ebből a mennyiségből.
6 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek és milyen egyforma vastagra tudtad őket nyújtani! Az a félbevágott krém a lekvárral...hmmm... Isteni! :)
De szép islereket készítettél... A kettétört fotón pedig látszik, hogy annyira finom, omlós. Hmmm, szinte érzem a számban az ízét. :P
Klassz a blogod is! :)
Hű de guszta! Mami is ezt csinált ünnepekre...
Teller-cake: igen, isteni lett! Hát, én is meglepődtem, hogy ilyen szép egyformára sikerült kinyújtanom. :) NAGYON KÖSZÖNÖM még egyszer ezt a szuper receptet! :)
Gabriella: köszönöm a kedves szavaid, örülök, hogy tetszik a blogom. :) írtam a másik megjegyzésedhez, hogy a profilodon nem látom, hogy van-e blogod, ha van, kérlek küldd el. Igen, nagyon omlós, és tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni! A recept tökéletes! :)
Flóra: Köszi, igyekeztem elbűvölni a családtagokat. :) Sikerült. :)
Csodásak, de sütőpor nem kell a tésztába?
Kedves Éva, csak most látom a hozzászólásod, nem nem kell bele sütőpor.
Megjegyzés küldése