Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1,5 fej nagy hagyma
- 3 duci gerezd fokhagyma
- só
- bors (frissen őrölve)
- őrölt köménymag
- pirospaprika
- 1 nagyobb paprika (télen 3 ek télire eltett házi lecsóval helyettesíthető, ami csak paprikát és paradicsomot tartalmaz)
- 2-3 löttyintésnyi házi paradicsomlé, vagy 2 db paradicsom
- 2 ek sertészsír
A hagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd rádobjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és néhány percig így pirítjuk. Közben rávágjuk a paprikát, aprócska darabokban a fokhagymát is hozzáadjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal és meglocsoljuk a paradicsomlével, és kevés vízzel felöntjük ( a hús is enged egy kis vizet, ezért inkább utána pótoljuk a vizet, mintsem túl sokat öntsünk rá az elején).
Ezután fedővel letakarva, takaréklángon, de folyamatosan forrás alatt tartva, kb. 10-15 percenként megkeverve főzzük készre (nekem kb. 1,5 óra volt a főzési idő). Ha leve nagyon lefő, pótoljuk főzés közben.
5 megjegyzés:
Guszta!
Nálunk ma csirkepörkölt volt:))))
:) Nagyon szeretem a csirkepörit is!!! :)
Én is hasonlóan csinálom, csak fokhagymát nem teszek bele, mert az nekem már nagyon erős, nehéz lesz.:-)
Szép napot neked!
Nekem meg fokhagyma nélkül elképzelhetetlen! :) Mivel nem pirítom meg a hagymával, nem lesz erős fokhagyma íze, mégis nagyon kell bele. Jó, mondjuk én fokhagyma rajongó vagyok, meg hál' Istennek nincs baj a gyomrommal sem. :) Mamám is hosszú-hosszú évekig fokhagyma nélkül készítette, mígnem egyszer egy lagziban isteni finom sertéspörköltöt evett, és megkérdezte a szakácsnőtől mi a titka: azt mondta a fokhagyma. :)
Lehet igazad van!:-) Csak anyósom csinálja fokhagymásan nem ízlik.:-)
Én is rajongok fokhagymáért, míg eszem. De utána..., na azért már nem rajongok.:-)))
Megjegyzés küldése