- 4 dupla szelet csirkemell
- 4 szelet sonka
- 4 darabka sajt (trappista)
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj/zsír a sütéshez
Mindkét oldalát megsózzuk, rátesszük a sonkát és a sajtot, félbehajtjuk, fogpiszkálóval megtűzzük a széleinél.
A szokásos módon lisztba, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük.
Törlőkendőre szedjük, hogy a felesleges olaj/zsír lecsöpögjön róla.
A zöldséges rizshez
- 1,5 marék zöldborsó (én most fagyasztottat használtam)
- 1 nagyobb sárgarépa felkockázva
- fél konzerv kukorica lecsöpögtetve
- 2 csésze rizs
- 3 csésze hideg víz
- só
- petrezselyem
- olaj
Én a zöldségeket mindig együtt szoktam megfőzni a rizzsel, nem pedig utólag keverem bele. Kivétel ez alól a kukorica.
Szóval kevés olajat hevítek egy lábasban, megfuttatom rajta az apróra vágott petrezselymet, majd rádobom a borsót és a sárgarépát, hagyom kicsit párolódni addig, ímg alaposan megmosom a rizst (3 vízben). A rizst rádobom a zöldségre és kicsit pirítom. Mikor már kezd letapadni, felöntöm a hideg vízzel, sózom, és azonnal a legkisebb gázrózsára teszem, takaréklángon párolom fedővel letakarva. Főzés közben kb. kétszer keverem át. Üvegfedőt érdemes használni, mert jól látszik mikor szívta fel a vizet, ekkor elzárom alatta a gázt, de a fedőt nem veszem le róla, hagyom még állni kb. 10-15 percet. Ezután átkeverem, hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát, és ha szükséges, még kevés zsírt vagy olajat teszek rá (általában nem kell).
5 megjegyzés:
Igen, abszolút meghoztad hozzá a kedvem, nagyon jól néz ki! :)
Liza egyik kedvenc husija...! Guszta
Nemcsak a kedvemet,de az étvágyamat is meghoztad hozzá:)Nagyon jól néz ki!!!
Nagyon ritkán állok neki panírozni, ez meg még töltött is:) De nagyon szeretjük, isteni finom, talán húsvétra:)
:) Örülök, hogy tetszik Nektek, köszönöm a dicsérő szavakat!
Trollanyu: régebben én is alig-alig paníroztam, mert túl macerás, mert sok mosogatni és takarítani valóval jár...De már kezdem megkedvelni, és kéthetente biztos panírozok valami. :)
Megjegyzés küldése