Legutóbb Évánál láttam meg, és kaptam kedvet hozzá. Viszont amikor készült, már nem volt kedvem bekapcsolni a laptopom a pontos receptért, így érzésre készült. Soha ilyen finom bundás almát nem sütöttem még. :)
Hozzávalók (2 db almához):
- 1 db egész tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 csapott ek. porcukor
- 3 púpos ek finomliszt
- csipet só
- kevés tej (kb. 3 ek) és kevés ásványvíz az összeállításhoz
- 2 db nagy alma
- fahéjas porcukor a tetejére
- olaj/zsír a sütéshez
Az almát meghámozzuk, 5-6 mm vastagon felkarikázzuk, a közepén a magházat óvatosan kivágjuk.
Teflon serpenyőben olajat/zsírt hevítünk, ebbe tesszük a palacsinta tésztába forgatott almakarikákat.
Mindkét oldalukat barnulásig sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Langyosan nagyon-nagyon finom, de hidegen is kitűnő!
Szerintem készíthető csak ásványvízzel, vagy csak tejjel is. Ha csak tejjel készítjük csökkentsük a porcukor mennyiségét.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta! Örülök hogy megsütötted és ízlik.
Nahát így még nem készítettem! Én úgy szoktam, hogy tojást felverem, pici só és cukor, fahéj bele...az almát megpucolom, kockára vágom...lapos szeletekre...
Vajat olvasztok palacsinta sütőben és abba rakom az almát, majd ráöntöm a tojást...
Ahány ház annyi szokás...így bundásan is isteni finom lehet!
Hólapátolás után bizony jólesne!!!:)))Naggggyon szeretem!!!:)))
Éva: én pedig nagyon köszönöm, hogy meghoztad a kedvem! :)
Flóra: nahát, így még nem is hallottam, de nagyon finom lehet!
Ovi Varázs: ne is mondd....mi is lapátoltunk, és bár alapvetően imádom havat,ezt már én sem akartam elhinni, és már nagyon nem esett jól a lapátolás sem...És még mindig szakad a hó nálunk. :S
Húú,de rég ettem ilyen fincsit!Nagyon szeretem:))Köszi az ötletet,hamarosan itt is készülni fog...:)
Soha nem ettem, nem is hallottam róla, köszönöm!
Belli, Emerencia: csak bátorítani tudlak Titeket, hogy készítsétek el ezt a finomságot! Csak vigyázzatok, mert addiktív. :)
Megjegyzés küldése