Leírom az otthon tanult egyszerűbb, és az általam készített extrább változatot. Bár én is hol így, hol úgy készítem.
Én most csak szilvát tettem bele, és nagyon jól sikerült (nem úgy, mint a kép, de a lényeg azért látszik :) )
Hozzávalók:
- gyümölcs (lehet meggy, szilva, alma, körte, cseresznye, barack stb. szólóban vagy keverve)
- őrölt fahéj (extra változat: őrölt szegfűszeg is)
- citromkarikák (vagy csak reszelt citromhéj)
- cukor
- csipet só
- néhány kanál liszt és tejföl a habaráshoz (extra változat: pudingpor és tej)
- extra változathoz még: tejszín
Elkészítés:
A gyümölcsöt vagy gyümölcsöket a fűszerekkel feltesszük főzni. Kevés lisztet csomómentesre keverünk a tejföllel, és amikor a leves felforrt, ezzel habarjuk be. Egyet forr, és kész is.
Az extra változatnál pudingport keverünk el tejjel, és ezzel sűrítjük, majd a legvégén kevés tejszínnel tesszük még selymesebbé.
2 megjegyzés:
Jajj de imádom a gyümi levest. Ilyenkor én is jó sokszor kérem anyut mikor megyek hozzá, hogy ezt csináljon, de már reggel, és tegye a hűtőbe, hogy estére jó hideg legyen. :)
Jajj de finom. Nyamm.
Bizony finom! Én meleg is, sőt, forrón is szeretem (ősszel és télen persze), és van, hogy csak egy bögrébe szedem a forró fahéjas-szegfűszeges levét, és azt szürcsölöm. :)
Megjegyzés küldése