A lisztet én kihagytam, viszont került bele egy kimagozott csili papirka apróra vágva.
Finom, fűszeres, téli leves, aki szereti az indiai ízeket, az mindenképp próbálja ki.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell (apróra vágva)
- 3 db sárgaépa (vékony karikára gyalulva)
- 1 db fehérrépa (vékony karikára gyalulva)
- 2 db közepes hagyma (apróra vágva)
- 3-4 db zúzott fokhagyma
- 1 tk curry
- 2 dkg friss gyömbér (apróra szeletelve)
- 2 db paradicsom (kockázva)
- 1 db piros kalifoniai paprika (apróra kockázva)
- 1 db chili paprika aprítva (opcionális)
- só
- bors
- 6 ek olivaolaj
- 2,5 dl tejszín
A hagymát az olivaolajon megpirítjuk, majd rádobjuk a fokhagymát, a gyömbért és a curryt, átforgatjuk.
Mehet rá a csirkemell, fehéredésig pirítjuk, közben kevergetjük.
Ezután hozzáadjuk az összes többi zöldséget (répák, paprika, paradicsom), pár percig együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük.
Amikor már minden puha, a tejszínnel sűrítjük be.
1 megjegyzés:
Szia, baromira tetszik a cikk :)
Megjegyzés küldése