Mivel Stahl Judit benne van abban a 3 "sztárszakácsban", akiknek a receptjeiben vakon megbízom, gyorsan ki is próbáltam 2 receptet.
Nemcsak hogy nagyon finom volt mindkettő, de valóban megvolt 35 perc alatt. :)
Ezt a brownies-t csak fél adagból készítettem el, no nem azért, mert féltem a végeredménytől, hanem mert mindössze 5 dkg étcsoki volt itthon. Egy aprócska tortaformában készítettem el, 6 szeletke lett belőle, és azonnal elfogyott. :)
Hozzávalók ( a teljes adaghoz):
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél tk sütőpor
- 2 tk neszkávé 1 kanál langyon vízben feloldva
- 2 nagy tojás
- szűk 1 dl semleges ízű olaj
- 1 marék dióbél
- 1 tk vaj (a tortaforma kikenéséhez)
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A diót felaprítjuk, vagy mozsárban megtörjük. A csokit apróra vágjuk.
Egy fodros szélű, 24 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal.
A csokit, lisztet, cukrot, kakaóport és a sütőport elkeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a feloldott neszkávét, és az olajat.
A két tál tartalmát alaposan összekeverjük, belesimítjuk a formába, megszórjuk a tetejét a dióval, majd 18-20 perc alatt készre sütjük (nem szabad túlsütni, akkor jó, ha a tűpróba során kicsit még ragad a közepe).
5 megjegyzés:
Nyelek nagyokat!!! :)
Ditti! Ez nagyon jól néz ki, finom lehet! :)A Stahl-féle recepteket én is szeretem.
Hú, de guszta! Nagyon tetszik, viszem is a receptet engedelmeddel. ;)
Köszi lányok, valóban nagyon-nagyon finom! Én alapvetően nem is vagyok oda a nagyon csokis dolgokért: az első brownie-m, amit készítettem, és úgy voltam vele, Ádám kedvére sütöm, én csak meg fogom kóstolni, de nem-bírtam-abbahagyni. :) Persze Okki, vidd csak bátran! :)
Szeretettel köszönöm ez nagyon fincsi lett .Bátran süssétek ,szuper recept .❤
Megjegyzés küldése