2014. július 23., szerda

Gofri

Sok receptet próbáltam, de a többi mind kifutott, beleragadt, nem volt finom.
Ez eddig mindig tökéletesre sikerült, úgyhogy egy ideje már nem is próbálkozom mással, mert minek? :)


kb. 10 db-hoz:
  • 4 egész tojás 
  • 12,5 dkg olvasztott margarin
  • 2,5 dl tej 
  • 1 ek cukor 
  • csipet só 
  • 1 cs. vaniliás cukor 
  • 25 dkg liszt

A tojássárgát a cukrokkal és a csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint. 
Ezután apránként hozzáadjuk a a tejet és a lisztet felváltva, csomómentesre keverjük. 
A végén beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot óvatosan.
A gofrisütőt felforrósítjuk, és ha már forró, mehet bele 1-1 laza merőkanál tészta. Én csak nagyjából elegyengetem, és lassú mozdulattal zárom rá a tetejét, hogy legyen ideje szétfolyni a tésztának. Elég sokáig sül nekem, de csak akkor szabad felnyitni, ha már érzni az illatát (és valószínű még ekkor sem lesz jó, vissza kell zárni még kicsit, de sütőfüggő, nekem Tefal van). Ha túl korán nyitjuk ki, beleragadhat!








2 megjegyzés:

VRJúlia írta...

Régebb vettük a sütőt, valamiért nem próbáltam még. Na de most!

Roza írta...

Nekem nincs gofrisütőm, de örülök a receptednek, ugyanis az amerikai palacsintát is ilyen tésztából kell sütni. Ez biztosan jó lesz!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...