2013. január 22., kedd

Finomfőzelék

A családomban senki sem szerette, és most Ő sem szereti. De én csakazértis megfőztem magamnak, mert szerintem igazán finom, és nem csak a neve. :) Az iskolai menzák elengedhetetlen tartozéka, és a gyerekek egyik örök ellensége következik most. :)

Pontos mennyiségek nincsenek, de aki szokott főzeléket főzni, az már úgy is tudja. :)
Én saját termesztésű karalábéval, és saját termesztésű, fagyasztott zöldborsóval készítettem,  így ilyenkor, télen is finom, telt ízeket élvezhettem. :)


Hozzávalók:

  • zöldborsó (1/3 rész)
  • sárgarépa (1/3 rész)
  • karalábé  (1/3 rész)
  • petrezselyemzöld
  • tej
  • kevés zsír vagy olaj
  • liszt
  • cukor

A sárgarépát és karalábét felkockázzuk, majd a zöldborsóval sós vízben puhára főzzük.
Közben kevés zsiradékon a liszttel rántást készítünk, felöntjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük. Beleöntjük a zöldséges főzőlébe, adunk hozzá tejet (annyit, hogy szép fehér legyen :) ) és kevés cukrot, felforraljuk.
Attól függően mennyire lett híg, kevés lisztből és tejből habarást készítünk, és ezzel érjük el a megfelelő sűrűséget. Felforraljuk, és kész.
A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.



1 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nekem is a kedvencem volt, évek óta nem ettem, most nagyon szívesen bekanalaznám:) De nekem a spenót is a kedvencm, azt se szeretik általában.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...