Pontos mennyiségek nincsenek, de aki szokott főzeléket főzni, az már úgy is tudja. :)
Én saját termesztésű karalábéval, és saját termesztésű, fagyasztott zöldborsóval készítettem, így ilyenkor, télen is finom, telt ízeket élvezhettem. :)
Hozzávalók:
- zöldborsó (1/3 rész)
- sárgarépa (1/3 rész)
- karalábé (1/3 rész)
- petrezselyemzöld
- tej
- kevés zsír vagy olaj
- liszt
- só
- cukor
A sárgarépát és karalábét felkockázzuk, majd a zöldborsóval sós vízben puhára főzzük.
Közben kevés zsiradékon a liszttel rántást készítünk, felöntjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük. Beleöntjük a zöldséges főzőlébe, adunk hozzá tejet (annyit, hogy szép fehér legyen :) ) és kevés cukrot, felforraljuk.
Attól függően mennyire lett híg, kevés lisztből és tejből habarást készítünk, és ezzel érjük el a megfelelő sűrűséget. Felforraljuk, és kész.
A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
1 megjegyzés:
Nekem is a kedvencem volt, évek óta nem ettem, most nagyon szívesen bekanalaznám:) De nekem a spenót is a kedvencm, azt se szeretik általában.
Megjegyzés küldése