2012. november 17., szombat

Sajtos stangli

Ez a recept is mama füzetéből való, és mióta az eszemet tudom, ez nálunk A SÓS sütemény. Ha ünnep van és többfélét is sütünk, és kell valamilyen sós is, akkor szinte mindig erre esik a választás. 

Füstölt sajttal és trappistával is nagyon finom lesz az eredmény.


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 50 dkg liszt 
  • 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír 
  • 10 dkg reszelt sajt 
  • 2 dkg élesztő 
  • kb. 2 dl tejföl 
  • 1 egész tojás 
  • 1 ek só 
Tetejére:
  • 10 dkg sajt 
  • tojás 
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (az élesztőt nem kell felfuttatni, elég belemorzsolni), kb. 20 percig pihentetjük, majd nem túl vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük tojással, ráreszeljük a sajtot, majd derelyemetélővel tetszőleges nagyságú csíkokra vágjuk. Zsírozott tepsire tesszük, 1 órát konyharuhával letakarva pihentetjük, majd készre sütjük.

6 megjegyzés:

Sebbi írta...

Minden. Idők. Legkirályabb. Sütije.

Ditti írta...

:))) Majd sütök neked karira. :)

Névtelen írta...

Annyira ennivaló! A hétvégén feltétlen kipróbálom, végül is kell egy kis sósat enni arra a sok édesre:)))

Ditti írta...

Köszönöm, és örülök, ha kedvet kaptál hozzá! Sok sikert az elkészítéséhez! :)

Névtelen írta...

Nagyon jól sikerült, és biztos, hogy a karácsonyi menüben szerepelni fog!:)

Ditti írta...

Jujj de jó! Köszi a visszajelzést! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...