Nagyobb ünnepekkor biztos fogom még készíteni, mert igazán fenséges a belőle készült étel.
Hozzávalók:
- lazacfilé
- só
- frissen őrölt bors
- olivaolaj vagy vaj
- friss citrom
A lazacfiléket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk borsozzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk (vagy vaj és olívaolaj keverékét), majd a lazac bőrös felével lefelé pár percig sütjük (míg teljesen meg nem pirul), majd megfordítjuk, és ezt az oldalát is megsütjük (ennek már kevesebb idő kell). Ha kész, leitatjuk róla a felesleges olajat, majd egy tálra szedjük, meglocsoljuk kevés frissen facsart citromlével, és citromkarikákkal (hogy aki akar, még csurgathasson rá), párolt rizzsel tálaljuk tálaljuk.
Én házi majonézt is készítettem hozzá.
2 megjegyzés:
De szép, de finom!
Köszi! Képzeld, az étkészletet anyuéktól kaptam, még ők kapták annak idején nászajándékba. :)
Megjegyzés küldése