2012. augusztus 4., szombat

Kókuszos csiga

Többféle receptem is van erre a sütire, de a legfinomabb az, amit kollégám feleségétől kaptam.  A recept Csömörről való, ahol köztudottan nagyon jól tudtak mindig is sütni az asszonyok. :)


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 tojás sárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 4 evőkanál tej
  • csipet só

A töltelékhez:
  • 4 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Három részre osztjuk, hűvös helyre tesszük.
Amíg a tészta pihen a tojásfehérjét gőz fölött elektromos habverővel kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot, és tovább verjük. Amikor már kemény a cukros hab és ragacsos (akkor jó, ha közben fel is melegszik), hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és még egy kicsit verjük a habverővel.
Ezután a gombócokat egyenként nagyon vékonyra nyújtjuk, megkenjük a kókuszos töltelékkel, felcsavarjuk, és kb. ujjnyi vastagra szeleteljük, majd kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk (bár szerintem e nélkül is elég édes).


2 megjegyzés:

Németh Nikolett írta...

Nagyon fincsi, már többször csináltam. Köszönöm! :)

Ditti írta...

örülök, hogy ízlik a recept, és köszönöm, hogy követed az oldalamat! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...