2017. július 11., kedd

Cseresznyés clafutis

Friss, ropogós cseresznyéből az igazi!
Szerintem mennyei, Ádám szerint édes tojásrántotta ízű. :D
Azért aki szereti a tejespitét, okvetlenül próbálja ki, a recept tökéletes és pikk-pakk kész.

A recept egyébként innen van, csak annyit változtattam, hogy kihagytam a  citromot, mert nem volt itthon.


Hozzávalók:
  • 40 dkg friss, magozott, felezett cseresznye
  • 5 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 0,8 dl tej (nem 8 dl, hanem 0,8 azaz nem egész 1 dl !!!)
  • 1,25 dl habtejszín
  • vaj a tál kikenéséhez

A sütőt előmelegítjük.
A cseresznyét beleszórjuk egy vajjal kikent piteformába.
A tészta többi hozzávalóját robotgéppel kikeverjük, majd a cseresznyére öntjük és készre sütjük.

Nekem elég édes volt, de tálaláskor megszórhatjuk fahéjas vagy vaníliás porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...