2015. szeptember 25., péntek

Citromos-rozmaringos csirke cukkini tócsnival

Hihetetlenül egyszerű, nagyon finom receptre bukkantam itt, igaz, én  a combokat töltelék nélküli verzióban készítettem el, és a a köret elkészítése során ici-picit módosítottam.
Annyira finom, szinte már elegáns étel, hogy csak azért hétköznapi, mert annyira pofonegyszerű az elkészítése, hogy sokkal gyakrabban fog készülni, mint ahány ünnepünk van. :)


Hozzávalók:
  • 8 egész csirkecomb
  • 1 db citrom vékonyra karikázva
  • néhány gerezd fokhagyma
  • pár ág rozmaring
  • só, bors
  • kb. 2 dl száraz fehérbor
  • olivaolaj
A cukkini tócsnihoz:
  • kb 0,5 kg cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma (nálam kimaradt)
  • só, bors, kapor
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 2 dkg parmezán (nálam kimaradt)
  • olaj vagy zsír a sütéshez
A mártogatóshoz:

  • natúr görög joghurt (nálam tejföl)
  • só,bors
  • a csirkével sült citromok és fokhagyma

A húst sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük a combokat, rádoboljuk a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni),  a citromkarikákat és a rozmaring ágakat, meglocsoljuk olívaolajjal. Aláöntjük a bort, és fóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, leöntjük róla a levet (épp csak keveset hagyunk a hús alatt, hogy ne égjen oda), kiszedjük a citromkarikákat és fokhagymagerezdeket, és alufólia nélkül ropogósra sütjük a húst.



A cukkinit lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Belereszeljük a hagymát és fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal és kaporral, hozzáadjuk a lisztet, tojásokat és parmezánt, kikeverjük. Kanállal forró serpenyőbe adagoljuk, lelapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük.A serpenyőt épp csak kenőtoll segítségével kicsit kenjük ki zsiradékkal a sütések között.


A mártáshoz a csirkével sült fokhagymát kinyomkodjuk a héjából, kinyomkodjuk a citrom puhára sült húsát is és összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk és kész is.





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...