2015. augusztus 20., csütörtök

Sajtos cukkinifasírt

Egyszerű, könnyed nyári étel, akár vendégváró falatkának is kiváló. :)


Hozzávalók:

  • 2 db kisebb cukkini
  • 5 dkg tömlős krémsajt
  • 8 dkg kemény sajt reszelve (füstöltet használtam)
  • 1 nagyobb, egész tojás
  • 1 kiskanál friss kakukkfű aprítva
  • só, bors
  • 1 jó evőkanál liszt
  • 1 kiskanál fokhagymakrém (én most kihagytam, mert előtte két nappal lettem rosszul a fokhagymás lángostól :) )
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír a sütéshez
A cukkiniket félbevágjuk, maját kikaparjuk, héját levágjuk vékonyan, de csak akkor, ha már "megkérgesedett" rajta, egyébként maradhat. Ezután nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk állni hagyjuk. Amikor levet engedett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót a zsemlemorzsán kívül, és jól elkeverjük. Ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk (nem kell, hogy nagyon kemény legyen!).
Az olajat/zsírt felforrósítjuk, nedves kézzel gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában és a forró, bő olajban kisütjük.

Sima vagy fokhagymás tejfölt, vagy tartár mártást kínálunk mellé és rizst.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...