2014. szeptember 17., szerda

Fanta szelet

Egy közismert süti, amit én csak tavaly óta sütök, de nagy sikere van. :)

A receptet itt találtam, de én felezni szoktam a tészta hozzávalóit (már eleve a felezett mennyiséget adom meg itt), szerintem így is bőven elég magas.
Finom, könnyed, szapora süti, és gyakorlatilag elronthatatlan.


Hozzávalók:

Tésztához:

  • 3 nagy (!) tojás
  • 3,5 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • fél cs. sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek olaj

Túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A fantás réteghez:

  • 7 dl Fanta
  • 2 cs. vaniliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 1 ek citromlé


A tésztához a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük a habot. Egyesével belekeverjük a tojássárgákat és az olajat (alacsony fordulatszámon), végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
Kikent, lisztezett, magasabb falú tepsiben megsütjük, a tésztát kiborítjuk, rácson hűlni hagyjuk.
Tepsiméret: kb. 22x37 cm

A túrót áttörjük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a túrót és citromhéjat is hozzáadva alaposan kikeverjük.

Kb. 1 dl Fantában elkeverjük a pudingport, a maradék Fantát felforraljuk, hozzákeverjük a pudingos masszát és a citromlét, majd sűrűre főzzük.

A tepsit elmossuk, alaposan kitöröljük, kibéleljük az alját sütőpapírral (erre azért van szükség, mert a tészta a túrótól megereszkedhet és beleragadhat a tepsibe), belehelyezzük a kihűl tésztát, rákenjük a túrókrémet és a még meleg fantás réteget.

Hűtőbe tesszük, hogy a felső réteg teljesen megdermedjen.






2 megjegyzés:

Erika írta...

Juj de rég sütöttem ilyet. :)
Nagyon guszta a képen! Megennék most 1-2... szeletet belőle. :)

teller-cake írta...

Ezer éve nem ettem, pedig nagyon szerettem gyerekkoromban... Jó lesz megismételni, köszi az ötletet! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...