Finom, egészséges, tápláló.
A recept a Receptműves oldalról származik.
Mivel most kimaradt egy kis tojás rántotthús készítésből, azt is belekevertem, de tojás nélkül is szépen egyben marad, nem kell megijedni, a teljes kiörlésű liszttől épp elég ragacsos lesz ahhoz, hogy ne essen szét sütés közben.
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- kb. 10 dkg teljes kiőrlésű liszt ( én eddig tönköllyel és rozsliszttel készítettem)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál ételízesítő (én kihagytam)
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 kávéskanál oregano
- 1-2 marék házi zsemlemorzsa
- só
- olaj a sütéshez
A cukkinit lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk.
Ha levet engedett kinyomkodjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával a fűszerekkel és a liszttel. (Ha teszünk bele tojást is, akkor kell bele kevés zsemlemorzsa is.)
Kis fasírtokat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.
Megjegyzés: volt, hogy kakukkfűvel ízesítettem, úgy is nagyon finom, de a friss, apróra vágott petrezselyemzöld is jót tesz neki, meg a bors. Variáljuk bátran a fűszereket!
1 megjegyzés:
Nagyon guszták, finomak lehetnek! :) Lepényeket szoktam sütni cukkiniből, fasírt még nem készült belőle. Még. :)
Megjegyzés küldése