2013. június 8., szombat

Tejfölös borsópörkölt nokedlivel

Évánál már többször szembejött velem ez a recept, hiszen Éva egyik kedvenc tésztaétele. :)
Mivel rengeteg sűrű szaft maradt a sertéspörköltből, én ezt felhasználva készítettem el. Nagyon finom lett. :) Ha nincs szaft maradék otthon, akkor Éva receptje alapján is elkészíthető, az eredmény garantáltan nagyon finom lesz, ráadásul itt a zöldborsó szezon! :)


Hozzávalók:

  • szaft maradék
  • zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • fokhagyma (fokhagyma krém is jó, de akkor óvatosan sózzuk!)
  • frissen őrölt bors

Nokedlihez:

  • 1 db  tojás
  • 60-70 dkg liszt
  • hideg víz
  • kevés zsír (lehetőleg tyúkzsír, úgy a legjobb :) )

A szaftot felmelegítjük, ha nagyon sűrű (mint nekem), kevés vízzel hígítjuk, beletesszük a borsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát és puhára főzzük. A legvégén kevés liszttel besűrítjük. Behabarhatjuk tejföllel is, én ezt kihagytam most, inkább külön tettem rá.

A nokedlit a szokott módon elkészítjük, a kifőtt nokedlit tyúkzsírral keverjük el, hogy ne ragadjon.

Tálaláskor a nokedlire tesszük a zöldborsó pörköltet, majd a tejfölt, végül megszórjuk pici pirospaprikával (ezt is Évánál láttam egyébként, de ezt a bejegyzését most nem találtam meg). :)



Akik részt vesznek a blogszülinapi játékomban, azoktól kérem, hogy a bejegyzés linkjét küldjék el nekem mindenképp a dittisdolgok@freemail.hu e-mail címre, köszönöm!

5 megjegyzés:

Éva írta...

Örülök hogy elkészítetted és ízlik. Nyelek nagyokat mert nagyon guszta és én ezt valóban nagyon szeretem!Köszi!

Horváth Emerencia írta...

Fincsi lehet, köszönöm!

Gonda Hajnalka írta...

Én imádom!!! Mindenféle zöldséget szoktam pörköltszerűen"...megpárolni! Már a frissből pedig isteni!
Puszi!

HajniZoli írta...

Nagyon jó!

Ditti írta...

köszi Lányok! Bizony, nagyon finom! És igen Flóra, mindenféle zöldséggel nagyon finom! :) Sok sikert hozzá!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...