2013. március 27., szerda

Bolognai makaróni

Általában nem szoktam a blognai makarónit tepsiben is megsütni, de most Ádám kérésére megsütöttem, sok-sok sajttal a tetején. :)
Kész szószt, vagy szószalapot sosem veszek.


Hozzávalók:

  • 50-60 dkg darált sertéshús
  • 1,5 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • házi paradicsomlé (3-4 löttyintésnyi)
  • bors
  • bazsalikom
  • oregano
  • cukor
  • kevés olaj/zsír
  • 50 dkg makaróni
  • reszelt sajt
A hagymát apróra felkockázzuk, kevés olajon (lehet olíva is) megpirítjuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát is. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomlét, a fűszereket, enyhén cukrozzuk (hogy ellensúlyozza a paradicsom savanyúságát), kevés vizet öntünk alá és fedő alatt készre főzzük.
Közben sós vízben kifőzzük a makarónit, leszűrjük, és azonnal összekeverjük a hússal.
Enyhén kikent tepsibe öntjük, megszórjuk alaposan sajttal, és forró sütőbe tesszük, ahol addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.


4 megjegyzés:

Belli írta...

Én is szoktam így megsütni a húsos tésztákat(is)!Nagyon jól néz ki,már megint éhes lettem:))

Horváth Emerencia írta...

Nem szoktam, azonban ki kell próbálnom, nagyon jól néz ki!

Anikó írta...

Én mindig megsütöm, úgy szeretjük! De így csinálom én is...szinte hetente van!:-)))

Ditti írta...

:) Nekem is nagyon ízlett megsütve, de mondjuk nekem mindegy, mert így is-úgy is nagyon finom. :) Ádám viszont csak megsütve szereti, úgyhogy maradunk ennél a verziónál.
Belli, ne is mondd, én annyi főzős blogot olvasok, hogy gyakorlatilag egész nap éhes vagyok tőlük. :D
Emerencia, szerintem mindképp megér egy próbát! ;)
Anikó: igen, ez tök jó, mert gyors, kiadós és finom étel, és neked a sok gyerkőc mellett pont ideális lehet vacsira. Nem csodálom, hogy sokszor készíted. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...