2012. december 14., péntek

Borsós csirkeragu

Ez a ragu saját kútfőből készült el immáron sokadszorra, mert nagyon finom. Igazi gyors és egyszerű vacsora, mert amíg a rizs megfő, a ragu is kész.

Aki szeretné, sűrítheti tejszínnel is, de mivel Ő laktózérzékeny, így ezt én kihagyom (higgyétek el, tejszín nélkül is borzasztóan finom).


Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • két-három marék borsó (friss vagy fagyasztott)
  • 1 közepes nagyságú egész csirkemell
  • bors
  • kevés zsír vagy olaj
  • 2-3 csapott ek. finomliszt
  • tejszín (opcionális)
A felkockázott vöröshagymát kevés zsiradékon elkezdjük pirítani, majd kb. 2 perc múlva hozzáadjuk a borsót is, és együtt pirítjuk/pároljuk kb. 5 percig (ha fagyasztott, akkor addig, amíg fel nem olvad a borsó). Belevágjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, alaposan borsozzuk, és addig pirítjuk amíg kezd fehéredni (nem kell, hogy teljesen kifehéredjen).
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt készre főzzük.
A legvégén 2-3 csapott evőkanál finomliszttel megszórjuk, jól elkeverjük, egyet forralunk rajta, és kész is.
Sűríthetjük liszt helyett tejszínnel is.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...