2012. november 2., péntek

Diós-almás bögrés süti

Csak úgy érzésre készült, de nagyon-nagyon-nagyon finom lett a végeredmény!
Őszintén ajánlom, ha valami igazán diós, zamatos, egyszerű sütire vágytok!


Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált dió
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • fél bögre olaj
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagyobb alma reszelve
  • kevés rum (elhagyható)

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és egy kisebb méretű (32x22 cm), zsírozott tepsibe öntjük, majd készre sütjük.
A tetejét leönthetjük kakaós vagy csokis mázzal, de kínálhatjuk csak porcukorral is.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elkészítettem ma ilyen "elhordós" sütinek. Már régebben sütöttem ilyen bögrés sütit, de azt nem szerették a lányaim. No ez olyan kapós volt, kakaós mázas formában, hogy holnap megint sütök!!!:) Arról nem beszélve, hogy milyen gyorsan elkészült! Köszönöm a receptet!!!:))))))))))))

Ditti írta...

Szia! Nagyon szívesen! Annyira jól esik ezeket a sorokat olvasni, ilyenkor jövök rá, hogy van értelme ennek a blognak! :) Örülök, hogy kipróbáltad, és hogy megosztottad a tapasztalatod! Ettől már csak annak örülök jobban hogy sikert arattál ezzel a recepttel, hogy ízlett a lányaidnak! Tényleg pikk-pakk kész, és egyszerűen eteti magát, arról nem is beszélve, hogy semmi extra dolog nem kell hozzá, és ráadásul még olcsó is. :)

Zöldeketbeszélek írta...

Szia, nagyon finom ez a süti, nekem két bögre lisztet vett fel a massza, így is elég lágy volt, de nagyon jól sikerült. Köszönöm!

Unknown írta...

Szia!
Azt szeretném, hogy a reszelt alma levét ki kell-e nyomkodni?

Ditti írta...

Szia! Ne haragudj, csak most olvasom: nem kell kinyomkodni! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...