2013. november 12., kedd

Angyalok eledele

Barbinál és Vicuskánál is szembejött velem még régebben ez a recept, és azonnal elmentettem, mert a mélyhűtő már akkor tele volt tojásfehérjével. :)
A két recept szinte teljesen azonos, de mivel én 6 tojásfehérjéből készítettem, így Barbi receptjének hozzávalóit feleztem meg.
Ennyire finom, pihe-puha piskótát én még sosem ettem, elképesztően ízlett. :) Köszönöm a receptet lányok! :)


Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérje
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg szitált porcukor
  • 6 dkg szitált liszt
  • csipet só
  • 1/2 ek. citromlé
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
A tojásfehérjét  a csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukort, a vaníliás cukrot és a citromlét.
A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és óvatosan, apránként a habba forgatjuk.
A maszát kikent, liszttel megszórt sütőformába simítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni a formában, majd rácsra téve kihűtjük.
Én csak porcukorral szórtam meg a tetejét, és dzsemmel ettük. De nekem önmagában is nagyon-nagyon ízlett.



14 megjegyzés:

Éva írta...

Látszik a sütin hogy mennyire finom puha lehet.Guszta! Valahol már én is láttam ezt a receptet de még nem próbáltam ki. Nekem 4 fehérjém van akkor még gyűjtök hozzá!:-)

Okki írta...

Ismerjük mi is ezt a sütit, készült már nálunk is, és valóban nagyon finom. :)
Szép lett nálad is. :)

Vicuska írta...

Nagyon szép lett, látszik a pihe-puhasága! Tetszik a kekszes tálalód is, remekül mutat rajta a süti :)

HajniZoli írta...

Finom süti ez, szép lett!

Gonda Hajnalka írta...

Jaj hami!!! D:)) de jól esne!!!

Hétalvóka írta...

Kérlek nézz be hozzám, díjat kaptál Hétalvókától!!!:)))

Barbi konyhája írta...

Jaj de jó, néha nem is értem, hogy vezérel ide-oda a sors, hogy végül mégiscsak belefutok a több száz követett blogon pont abba ahol engem is említenek. :))) Nagyon szép lett Ditti, azt meg tudom, hogy nagyon finom! Köszönöm!

Éva írta...

Nézzél be hozzám légyszíves szeretnélek megajándékozni!

Monika írta...

Kislánykoromban az első recept,amit el tudtam készíteni,az a piskóta volt.Miért angyalok eledele?????Kiváncsivá tettél,olyan kedvesen titokzatos!

Én a zsályához ezt a receptet találtam,amit szeretnék elkészíteni:http://saltandsugar.hu/2013/09/sutotokos-zsalyas-penne/
Nekem is van a kertemben,sosem szárítok,mert még a hó alól is frissen szedhető.
Én sem használom ki eléggé,sőt, a sokoldalúságát.

teller-cake írta...

Van egy ilyen receptem régóta, de még sosem próbáltam...de most meggyőztél! :)

Monika írta...

Annyira kedves,hogy a tojásfehérjéktől van a név: angyalok eledele.:)
Már nem működik olyan jól nálam,ha feliratkozok a kommentválaszra.Van,amikor megkapom,van,amikor nem,így jó ötlet volt,hogy hozzám írtad a választ,köszönöm!
Tegnap elkészítettem a sütőtökös,zsályás pennét, de az enyém valami miatt nem lett nagy szám.:( Talán ,mert mascarpone helyett házi joghurtot tettem a tejszínhez és kevés lett a fűszer?????

Monika írta...

Én is ide válaszolok neked,hogy megkapjad.:)
Ma megfűszereztem még egy kicsit a pennét: só,bors,szárított vegeta.És megforgattam serpenyőben.Ezt írta is a recept.Hát nagyon-nagyon finom lett!!!!!!Még a férjnek is nagyon ízlett,szerintem nem marad holnap munkahelyi ebédemnek.:)

Hankka írta...

Kedves Ditti, kívánok Neked és családodnak békés, meghitt ünnepet! :)

Csilla írta...

Kedves Ditti! Békés, boldog karácsonyt kívánok nektek!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...