Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 17 dkg zsír
- 15-20 dkg reszelt trappista vagy óvári sajt
- 1 egész tojás
- 2,5 dkg élesztő
- tej
- 1 ek cukor
- só, ízlés szerint
Tetejére:
- reszelt sajt
- 1 db tojás
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A tésztát tejjel vagy tejföllel is összeállíthatjuk.
Ezután kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, kikent tepsire sorakoztatjuk, és letakarva, meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük. Ezután a tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd készre sütjük.
Nekem kb. 2 ujjnyi magasak lettek sülés után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése