köret: vörösáfonya-szósz és párolt zöldségek |
- 5 db tenyérnyi nagyságú pulykamell szelet
- só, bors
- bacon
Töltelékhez:
A töltelékhez a gesztenyét összekeverjük a tejben áztatott, kifacsart zsemlével, a tojással, apróra vágott baconnel, sózzuk, borsozzuk, morzsolt kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Összegyúrjuk, ha szükséges egy kis tejjel lazítjuk.
A pulykamellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tépünk egy nagy darab folpackot, kiterítjük egy sima felületen, és ráhelyezzük a baconszeleteket. Erre terítjük a kiklopfolt, fűszerezett hússzeleteket, úgy, hogy kicsit fedésben legyenek. Az elkészített tölteléket ráhalmozzuk a szeletekre.
A folpack segítségével feltekerjük. A folpackkal együtt alufóliába csavarjuk a hengert jó szorosan.
Berakjuk egy mélyebb tepsibe, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyharmadáig ellepje.
220°C-on bő fél óráig sütjük. Ha a két könnyen bele tudjuk szúrni, kész a hús. Kicsavarjuk az alufóliából, és folpackból, hűlni hagyjuk, mert csak hűlés után szeletelhető szépen.
- 15 dkg előfőzött pürésített gesztenye (nem cukrozott!)
- 10 dkg bacon apró kockákra vágva
- 1 db szikkadt zsemle
- 1 db tojás
- tej
- kakukkfű, szerecsendió, só, bors
A töltelékhez a gesztenyét összekeverjük a tejben áztatott, kifacsart zsemlével, a tojással, apróra vágott baconnel, sózzuk, borsozzuk, morzsolt kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Összegyúrjuk, ha szükséges egy kis tejjel lazítjuk.
A pulykamellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tépünk egy nagy darab folpackot, kiterítjük egy sima felületen, és ráhelyezzük a baconszeleteket. Erre terítjük a kiklopfolt, fűszerezett hússzeleteket, úgy, hogy kicsit fedésben legyenek. Az elkészített tölteléket ráhalmozzuk a szeletekre.
A folpack segítségével feltekerjük. A folpackkal együtt alufóliába csavarjuk a hengert jó szorosan.
Berakjuk egy mélyebb tepsibe, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyharmadáig ellepje.
220°C-on bő fél óráig sütjük. Ha a két könnyen bele tudjuk szúrni, kész a hús. Kicsavarjuk az alufóliából, és folpackból, hűlni hagyjuk, mert csak hűlés után szeletelhető szépen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése