Nagyon-nagyon egyszerű, mégis különleges, ünnepi lett az eredmény. Kezdő konyhatündéreknek is biztos siker. :)
Az eredeti receptben egyébként csirkemellel készült.
Hozzávalók:
- pulykamell
- bacon
- só, bors
- aszalt szilva
- vörösbor
- cukor
Az aszalt szilvát annyi borral, ami ellepi és kevés cukorral pár percig főzzük.
Közben a pulykamelleket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Az aszalt szilvát botmixerrel pürésítjük.
Egy alufóliára egyesével kiterítjük a szeleteket, megkenjük az aszalt szilvás péppel, bacont teszünk rá, felcsavarjuk, és alufóliába csomagoljuk "szaloncukor-szerűen".
Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és készre sütjük (ha könnyen bele tudjuk szúrni a kést, kész).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése